Saima
    INTERNATIONAL

Saima International Oy, Kylänraitti 7, 11710 RIIHIMÄKI, Puh: 0400 305 997, Sähköposti: info@saimainternational.fi

Etusivu
URAKOINTI
Tehdaslattiat
Varastolattiat
Hotellikäytävät
Eläinsuojat
Pysäköintihallit
Autotallit ja -korjaamot
Terveydenhuollon lattiat
Kylmä− ja pakkashuoneet
Antistaattiset lattiat
Kemiallisesti kestävät lattiat
Betoniset säiliöt ja altaat
Varoaltaat
Tulityötilat
Liikuntasaumat
Lattiamerkinnät
Lattian huolto- ja paikkauskorjaukset
Vanhan betonilattian uudelleenpinnoitus
YHTEYDENOTOT
Yhteystiedot ja yhteydenottolomake
 


TEHDASLATTIAT

Tehtaan tuotantotilojen lattioiden pitää kestää monenlaisia rasituksia ja ne kuluvat jatkuvasti. Vanhempien tuotantotilojen lattiat näyttävät ikään kuin palapeliltä, koska lattiapinnat ovat hieman eri näköisiä ja värisiä. Tämä johtuu siitä, että tuotantotilan lattiaa korjataan paloittain ja vaihtelevalla aikataululla, koska lattiapinnoite kuluu eri tavalla eri kohdissa tuotantotilaa.

Tuotantotilan lattian pitää kestää jatkuvaa trukkiliikennettä ja tarvittaessa vieläkin raskaampaa liikennettä. Kaikki sellaiset lattiapinnat, jotka eivät ole tuotantolaitteiden alla ja suojaetäisyydellä, voivat olla trukkien ja lavakärryjen kulkureittejä tai raaka-aineiden ja valmisteiden välivarastointitiloja. Näihin lattiapintoihin kohdistuu jatkuva voimakas kulumisrasitus.

Jatkuvassa käytössä olevalla trukkien ajoväylällä lattiapinnoitteen kerrospaksuuden tulisi uutena olla vähintään 2 mm, mikä antaa riittävän kulutuskestävyyden pidemmäksi aikaa. Yleisimmin käytetty tuotantotilojen lattiapinnoitteen tyyppi on epoksipinnoite, minkä etuja ovat:
  • hyvä tartunta betonilattiaan
  • melko nopea kovettuminen
  • hyvä kulutuksen kestävyys
  • hyvä kemiallinen kestävyys tavanomaisia kemikaaleja ja materiaaleja vastaan.

Tehdastilojen puhtaanapidettävyys vaatii, että lattiapinnat ovat ehjiä. Rikkinäistä lattiapintaa ei pysty puhdistamaan kunnolla, koska rikkoutuneet kohdat alkavat kerätä itseensä likaa. Esimerkiksi jos tehtaan valmistamille tuotteille on asetettu korkeat puhtaus- ja hygieniavaatimukset, on aivan varmaa, että myös tehtaan tuotantotilojen pitää olla siistejä ja hygieenisiä.

Koska tuotantotilan lattiapinnalla on jatkuvaa ajoneuvo- ja jalankulkuliikennettä (= trukit ja työntekijät), pitää lattiapinnassa olla merkinnät eri tyyppisille liikenteille varatuilla alueilla (katso Lattiamerkinnät).

Saima International Oy, Kylänraitti 7, 11710 RIIHIMÄKI, Puh: 0400 305 997, Sähköposti: info@saimainternational.fi